2009. január 28., szerda



(Off: egy egyetemi fotólabor selejtezése közben találtam egy csomag 8,3x8,6cm-es és két csomag 8,5x10,5cm-es fekete-fehér igencsak régen lejárt polaroid filmet. Ha valaki úgy gondolja hogy akar/tud vele tenni egy próbát annak szívesen átpasszolom.)

17 megjegyzés:

tomka írta...

Katjusát tuti fogja érdekelni mert nagy pola fan :-)

emezmeg tutijó képecske

Gáspár Milán írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Gáspár Milán írta...

EN EN EN!! En szivesen hasznat vennem! Nekem van vagy 3 gepem amibe ilyen kell :)

Csinalnek vele ilyeneket, sot megjobbakat: http://www.flickr.com/photos/milphone/3126186568/in/set-72157608480094741/

csak proballak meggyozni :)

tomka írta...

A 8,5x10,5cm-es fekete-fehéret én is tudnám használni, de szigorúan csak abban az esetben ha másnak nem kell. Mert nem teljes felületen tudok rá fotózni, és ezért pazarlás volna. Illetve pont ezért tud e nekem valaki Mamiya RB 67 pro-hoz való polaroid kazettához való álló adaptert. Mert most fekvő a pola hátfal és ezért a két oldalán 1-1 centi haszontalan (exponálatlan).

Gáspár Milán írta...

es a masik nem jo bele? mert az ugye negyzetes, igy kevesebbet pazarol.
csakmert nekem peldaul van olyan hatfalam is amibe jo mindketto, a 80-as es a 100-as pakkfilm is, szoval elemeletileg valamennyire 'kompatibilisek' egymassal'.

tomka írta...

Hááááát a magazin befoglaló mérete az pont akkora, hogy a 8,5x10,5cm-es csomag belecsúszik. Nem tudom, hogy a kissebb csomag mérete illene e de azt gondolom, hogy nem. Viszont néztem a flickeren a pola negatívot és nagyon jó. Én is valami hasonlóval kísérleteztem, csak én a negatívot próbáltam átpréselni egy másik hordozóra (aqvarell papírra) de nem igazán sikerült.
De tényleg nem kell a pola csak ha kidobnátok.

Katjusa írta...

naná, hogy engem is érdekel;)...szívesen megosztozom rajta Milánnal és Tomkával:)!

Gáspár Milán írta...

Nem tudom, az biztos, hogy a holga polaroid hatfalaba jo mindketto fele, mert hasznaltam mar mindkettovel, a kisebbet is ugyanugy be kell illeszteni a belso elehez, es kesz, nem baj hogy nem er vegig benne. A szelessege joforman ugyanakkora, csak a hosszusaga nem.

Nekem sikerult mar atpreselni, de ugye azt csak frissen lehet, miutan szethuzod egybol, es elobb is kell szethuzni mint az elohivodasi ideje lenne... Viszont ilyen aztatosat is sikerult mar csinalnom, ez meg viccesebb:
http://www.youtube.com/watch?v=3qVrAYF66Q8

elnezest a sok OFFert, kellene valami polaforum :)

Katjusa írta...

ja és jó a képed;D...

Gáspár Milán írta...

ja igen, tok jo a kep!! :))

Kornel írta...

tenemartáh

nagy_szabolcs írta...

Elvileg szerintem úgy a legtisztább, hogy ha átadom valakinek, Ti meg elosztjátok utána egymás közt. Annyi lenne a kérésem hogy lehetőleg valaki olyan vegye át akinek pesten át tudom passzolni. Milán?

Gáspár Milán írta...

szivesen elvallalnam a logisztikat, de nem biztos hogy en vagyok a legpraktikusabb valasztas erre a feladatra, mert eleg ritkan jarok pesten.
persze ha nem jelentkezik mas, es felteve hogy senkinek sem olyan surgos, akkor rendben!

Katjusa írta...

ááá, meggondoltam magam, inkább lemondok Milán javára. Kicsit kezd olyan érzésem lenni, mintha marakodnánk, mint a kutyák a csonton:D Gud lák;))!

Gáspár Milán írta...

miert? a 3 darabot 3 fele csak el tudjuk osztani :)

nagy_szabolcs írta...

No dobjatok az nszbarcs@hotmail.com címre mindhárman egy-egy postacímet és megoldom okosba. Következő talin (ha lesz ilyen) meg lóg nekem mindenki egy sörrel. :)
Miattatok hoztam a cuccot úgyhogy nem feladni. :)

tomka írta...

Szerintem nem marakodunk. Én szívesen lemondom a Katjusa javára, mint mondtam annál is inkább mert a Mamiya sajna nem exponál a teljes felületre. Ezért kár lenne elpazarolni. Ha mégis küldötök azt meg lehet oldani postai utánvétellel. czimer.tamas@freemail.hu emilcíment tudunk egyeztetni postacímet. De én szívesebben venném, ha Katjusa kattingatna rá, mert neki igazán a szíve csücske. :-)

Amúgy meg pusszantás mindenkinek!